Aca Lukas fan forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dobrodošli na fan forum Ace Lukasa.


  Biografija

  Adminka
  Adminka
  Admin


  Broj postova : 466
  Age : 29
  Registration date : 17.07.2008

  Biografija Empty Biografija

  Postaj  Adminka pet srp 18, 2008 12:21 pm

  Organista i pjevač Aleksandar Vuksanović dobio je nadimak Aca Lukas jer je sredinom osamdesetih godina svake noći svirao i zabavljao mlade na poznatom splavu i diskoteci Lukas, na novobeogradskom Ušću. Kao sjajan muzičar, izvođač i šoumen, bio je najaktuelniji zabavljač beogradskih diskoteka, barova i noćnih klubova. Znao je po cijelu noć da zabavlja goste i imao je sjajan repertoar jer je svirao sve - od rokenrola, popa, disko zvuka, pa do ortodosknih narodnjaka.

  Ovog sjajnog muzičara vidjela je rokerka Snežana Mišković Viktorija i odmah ga uzela u svoj bend. S kraja osamdesetih i početka devedesetih godina (pred rat), Viktorija je bila prilično popularna pa su pravili koncerte širom bivše Jugoslavije. Aca je svirao kraj svoje šefice ali i Mladena Vojičića Tife i Dine Dvornika, kao njihovih gostiju na koncertima. Zajedno su pjevali i družili se, ali i učestvovali u narkomanskim seansama, gdje su prednjačili Dino i Tifa.

  Tek 1995. godine kolege su natjerale Acu da snimi prvi CD i pjesma Kuda idu ljudi kao ja postaje pop-folk hit. U tom spoju pop muzike, roka i narodnjaka, Aleksandar Radulović Futa i Marina Tucaković, pozajmljujući muziku iz Grčke, Kipra i Turske, prave mu naredne godine hit-album, sa hitom godine, pjesmom Pesma od bola uz, takođe plagijat-numere Lična karta, Ja živim sam, Rođendan, Nije ti ovo Amerika itd. Aca 1999. stiže i do prvog trijumfalnog koncerta u beogradskoj hali Pionir pred oko 9000 mladih. Poslije turneje po zemlji osvojen je i stadion Tašmajdan. U međuvremenu, Aca za inostrano tržište izdaje dva albuma sa živom svirkom u kafanama koje tako voli. Iako je riječ o odličnom muzičaru, on je prvi pjevač koji je uspio sa mješavinom folk-popa i sa ukradenim pjesmama iz Grčke, Turske, Kipra, Iraka itd.

  Zbog raskalašnog života, previše vremena provedenog u kockarnicama (Aca je priznao da je na kocki 2 miliona maraka!), kombinaciji alkohola, heroina i kokaina, nestao je sa scene. Poslije gostovanja u TV emisijama, pod dejstvom narkotika, uz skandalozne izjave, Aca se zamjerio mnogim kolegama. Na sreću, poslije drugog braka čvrsto je odlučio da prestane sa drogiranjem i kockom. Ne zna se da li se otarasio poroka kocke, ali se zna da je poslije liječenja u jednoj švicarskoj klinici prekinuo sa drogiranjem.
  Adminka
  Adminka
  Admin


  Broj postova : 466
  Age : 29
  Registration date : 17.07.2008

  Biografija Empty Re: Biografija

  Postaj  Adminka sub kol 09, 2008 10:00 pm

  Engleska verzija:
  Aca Lukas was born in Belgrade as Aleksandar Vuksanović (Александар Вуксановић). He got the name Aca Lukas from: Aca, nickname for Aleksandar and “Lukas” by the famous riverboat club in Novi Beograd, where he spent much time performing as a teenager and gained huge popularity. He started his career playing with rock singer Viktorija.Than he started a single carrer. His first big hit was song called "Pesma Od Bola". Than he continued with other hit's "Bele Ruže", "Lična Karta", "Nisam Preživeo" and others. In 2003 he was arrested in police action called "Sablja" because he posesed a non-reported gun.He was having drug and gambling problems that removed him from scene for two years. He made a comeback in 2006. He won 1st prize on " II Axal Grand Festival" in 2008. with song called "Upali Svetlo". Nowadays, Lukas is renowned artist in his country and has a vast discographic success, the fact which is best represented troughout his sold out concerts.
  Adminka
  Adminka
  Admin


  Broj postova : 466
  Age : 29
  Registration date : 17.07.2008

  Biografija Empty Re: Biografija

  Postaj  Adminka sub kol 09, 2008 10:30 pm

  Hrvatska verzija:
  Aca Lukas je rođen u Beogradu kao Aleksandar Vuksanović.Nadimak Aca Lukas nastao je od:Aca,nadimak od Aleksandar i Lukas po poznatom splavu u Novom Beogradu gdje je proveo puno vremena svog tinejdžerstva nastupajući i stječući slavu.Počeo je karijeru svirajući s rock pjevačicom Viktorijom.A onda je započeo samostalnu karijeru.Njegov prvi veliki hit bio je Pesma od bola.Onda je nastavio s drugim hitovima Bele ruže,Lična karta,Nisam preživeo i drugi.2003. godine uhićen je zbog akcije Sablja jer je posjedovao neprijavljen pištolj.Imao je problema s droigom i kockom zbog čega se maknuo s scene na dvije godine.Na scenu se vratio 2006. godine.Pobijedio je na II. Axal Grand festivalu 2008. godine s pjesmom Upali svetlo.Danas je Lukas priznat pjevač u svojoj državi i ima većinom uspješnu karijeru što potvrđuje činjenica rasprodanih koncerata.

  Sponsored content


  Biografija Empty Re: Biografija

  Postaj  Sponsored content


   Sada je: sub vel 24, 2024 6:57 pm.